fbpx

Methoden

De Groeicoach biedt diverse methoden aan om te komen tot groei. Afhankelijk van de precieze vraag en de groepsgrootte worden vrijwel alle methoden aangeboden als maatwerk (in-company) groepstrainingen. De Groeicoach werkt samen met zeer deskundige trainers en coaches die ieder hun eigen deskundigheid hebben.

Methoden van De Groeicoach zijn actieve methoden en geen saaie, ellenlange presentaties of monologen. Het geleerde zal direct geoefend en ervaren worden. Alleen dan kan het geleerde echt door iedereen opgenomen en eigen gemaakt worden.

Onze verschillende methoden

Why How What

Helderheid krijgen over drijfveren en motivatoren.

Deze methode hebben we niet alleen toegepast voor het formuleren van de visie en missie van de Groeicoach, maar deze methode gebruiken we ook vaak in onze coachingsessies en trainingen. Het geeft onze klanten een betere focus, meer inzicht in de kern van de organisatie en een duidelijk doel en persoonlijke drive om mooie resultaten te behalen. Een ‘Why – How – What’ sessie kan ook enorm helpen om een heldere visie en missie voor een organisatie te formuleren.

Business mapping

Wat is business mapping?

Middels Business Mapping breng je je organisatie en/of bedrijfsprocessen (soms letterlijk) in kaart.
Op een gestructureerde wijze lichten we je organisatie door en leggen de belangrijkste elementen vast. Daarvoor kan gebruik gemaakt worden van meerdere technieken en methoden. Bij de Groeicoach gebruiken we met name de MapsTell BusinessMapping methode of het Business Model Canvas van Alexander Osterwalder.

Heisessie

Wat is een heisessie nu precies?

Een heisessie (ook wel heidag) is een bijeenkomst voor leidinggevenden van een bedrijf, of medewerkers van een afdeling, op een externe, vaak afgelegen locatie. Deelnemers kunnen in één of meerdere dagen in alle rust, zonder de gebruikelijke dagelijkse afleidingen, geconcentreerd vergaderingen, een training volgen, een brainstormsessie houden of werken aan een specifiek vraagstuk.

Leiderschap door communicatie

Voor MKB’ers en leidinggevenden

Wil je vanuit authenticiteit en natuurlijk leiderschap beter leren communiceren?
Zoek je een manier om op een betrokken wijze betere resultaten behalen?
Wil je je leidinggevende vaardigheden verder verbeteren?
Ben je op zoek naar manieren om effectiever en efficiënter te communiceren?

Speciaal daarvoor is deze training ontwikkeld. We gaan deze dag kijken naar jouw persoonlijke gedrags- en communicatiestijl en je krijgt inzicht in de geheimen van succesvol communiceren.

Help, ik kan niet kiezen!

Keuzestress? Wij helpen je!

Vind jij het ook zo moeilijk om te kiezen,
bijvoorbeeld op je werk, binnen je relatie of bij dagelijkse zaken?

Ga je verstandelijk voor de ene keuze, maar zegt je gevoel een andere optie te kiezen?
Blijf jij je keuzes ook maar uitstellen, bang dat jouw uiteindelijke keuze niet de juiste zal zijn?

Wil je af van de stress die het maken van een keuze jou oplevert?
Wil je meer zelfvertrouwen creëren in plaats van onvrede over jezelf te voelen?

Mapstell Personal Maps

Mapstell en de wereld van verschil.

Met behulp van de MapsTell methode (gebaseerd op de breder bekende DISC®-methode) brengen we verschillen in gedragsstijlen van mensen in kaart. We maken gedrag begrijpelijk en inzichtelijk en creëren meer onderling begrip. De ene persoon is direct en enthousiast, terwijl de ander juist afwachtend is. En waar sommigen nauwkeurig te werk gaan, pakken anderen de zaken wat rommeliger aan. Kortom, we hebben allemaal onze eigen voorkeur en doen het allemaal op onze eigen manier. Benieuwd naar jouw voorkeursstijl in gedrag en communicatie?

Mentale en fysieke fitheid

Lichaam en geest zijn een geheel!

De Groeicoach is een samenwerking aangegaan met Gezondheidscentrum Fit en Gezond uit Oudenbosch. Samen hebben wij als doel om ondernemers in de regio West-Brabant nog beter te ondersteunen bij hun verdere groei. Gezondheidscentrum Fit en Gezond, richtte zich tot nu toe met name op de particuliere klant. Onder het motto ‘Sport, plezier en resultaat’ leveren zij een totaalconcept op het gebied van gezondheid. 

Organisatie opstellingen

Leer systematisch te werken.

Door middel van organisatie opstellingen kan je dynamieken die binnen je organisatie spelen, maar die niet formeel vastgelegd of tastbaar zijn, zichtbaar maken. Het gaat daarbij over dynamieken in de onderstroom van een organisatie. Die onderstroom is het gebied van onuitgesproken verwachtingen en regels, de bedrijfscultuur, weerstand, macht en vertrouwen. Kortom, alles wat niet in systemen en structuren is vastgelegd, maar wel een grote invloed heeft om de onderlinge communicatie en samenwerking.

Pitchen om te groeien

Het hoeft niet moeilijk te zijn.

Hoe vertel je jouw verhaal op een korte en krachtige manier, zodanig dat het de gewenste reactie van je publiek oproept. En bovenal, hoe doe je dat op een natuurlijke, levendige en overtuigende wijze? Pitchen, het lijkt een onmogelijke opgave. Toch bestaat er een eenvoudige manier om dit te doen. Bouw je verhaal op een duidelijke, eenvoudige en authentieke manier op en je zult merken dat je sowieso positieve reacties krijgt en de aandacht van je publiek weet te trekken.

TMA

Talenten Motivatie Analyse

Met de TMA Methode verbindt de Groeicoach organisaties met mensen en ontwikkelt talenten en competenties door inzichten te geven in talenten, interesses, competenties, drijfveren en loopbaan. TMA is gebaseerd op positieve psychologie en kan gebruikt worden voor werving, selectie, ontwikkeling en loopbaanadvies. Zowel voor individuen als teams.

Visie & Missie

Onze sessies

Een heldere en scherpe visie en missie, zowel op bedrijfs- als persoonsniveau, zorgen voor een duidelijk doel en sterke focus.

Om met je onderneming te kunnen (blijven) groeien, is het belangrijk dat je weet wat je bestaansrecht is en waar je naar streeft in de toekomst. Kortom: het is voor ondernemers essentieel dat zij hun missie en visie helder voor ogen hebben! 

Effectief communiceren

Zorg dat je boodschap goed overkomt en effect heeft

Leer om je verbale en non-verbale communicatie nog effectiever in te zetten. Je krijgt handvatten om het beste resultaat te bereiken met jouw manier van communiceren. Hoe pas je jouw eigen communicatie aan op de voorkeuren van de ontvanger?

Maatwerk

In overleg kunnen we een geheel maatwerk training samenstellen die voldoet aan al je wensen. Met onze gespecialiseerde coaches en trainers is geen vraag te gek.

Neem voor uitgebreide informatie over inhoud, resultaten, kosten en alle andere mogelijkheden contact op via de mail of bel met Raoul.