Trainingen

De Groeicoach biedt diverse trainingen om te komen tot groei. Afhankelijk van de precieze vraag en de groepsgrootte worden vrijwel alle trainingen aangeboden als open training of maatwerk (in-company) groepstrainingen. De Groeicoach werkt samen met zeer deskundige trainers en coaches die ieder hun eigen deskundigheid hebben.

Trainingen van De Groeicoach zijn actieve trainingen en geen saaie, ellenlange presentaties of monologen. Het geleerde zal direct geoefend en ervaren worden. Alleen dan kan het geleerde echt door iedereen opgenomen en eigengemaakt worden.

Aangeboden trainingen:

 • WHY training: vindt je intrinsieke motivatie.
  Met behulp van het bekende Golden Circle model van Simon Sinek gaan we op zoek naar je persoonlijke of organisatie (intrinsieke) drijfveren. Op zoek naar het DOEL, de REDEN en het GELOOF waarom je (persoonlijk of als bedrijf) bestaat. Helderheid hierover leidt tot meer betrokkenheid en groei.
 • Focus & Actie: krijg weer overzicht en zet plannen om in acties!
  Je leert om hoofd- van bijzaken te scheiden en duidelijk prioriteiten te stellen. Ook leer je bij deze training duidelijk je eigen grenzen aan te geven en hoe je op een positieve manier time-managent kan toepassen. Verder leer je om eerder over te gaan tot actie en niet te blijven steken in het ontwikkelen van plannen. Uiteindelijk gaat het toch om het concrete resultaat.
 • Effectieve communicatie: zorg dat je boodschap goed overkomt en effect heeft.
  Iedereen weet ondertussen wel dat bij communicatie het voor slechts 7% gaat over wat je zegt (verbaal), voor 38% over hoe iets klinkt (vocaal) en 55% uit non-verbaal gedrag. In deze training gaan we hier nog verder op door. Hoe kan je zowel je verbale, vocale en non-verbale communicatie nog effectiever maken en hoe kan je je eigen communicatie aanpassen op de communicatie voorkeuren van de ontvanger?
 • Persoonlijk leiderschap: werken aan je natuurlijke gezag, je invloed en vertrouwen.
  Of je nu formeel wel of niet ‘de baas bent, iedereen kan op een natuurlijke wijze zijn gezag en invloed uitoefenen op anderen. Hoe je dat precies doet zonder ‘dwingend’ en ‘bazig’ te zijn leer je in deze training. Ook leer je hoe je vertrouwen kan geven en ontvangen, de basis voor persoonlijk leiderschap.
 • Samenwerken: haal het beste uit te team, afdeling of bedrijf door elkaars kwaliteiten te gebruiken en op elkaar af te stemmen.
  Je leer op een prettige en effectieve manier om in groepen te werken, ieders persoonlijke kwaliteiten optimaal te benutten en rollen en taken op een prettige en resultaatgerichte wijze te verdelen. Samenwerken moet leiden tot efficiency en betere resultaten.
 • Feedback geven en ontvangen: leer positief en opbouwend terugkoppeling geven en omgaan met positieve en negatieve feedback.
  Of het nu gaat om complimenten geven, of persoonlijke feedback of om verbeter tips, iemand aanspreken op zijn of haar gedrag blijkt vaak moeilijk en ongemakkelijk. In deze training leer je om te gaan met  feedback (geven en ontvangen) op een manier die zowel voor de gever als voor de ontvanger resultaat op zal leveren.
 • Persoonlijke effectiviteit: leer het beste uit jezelf te halen en de resultaten te halen die je voor ogen hebt.
  Ontdek je talenten en hoe je deze effectief en efficiënt in kan zetten om resultaat te halen. Zet plannen om in acties en stel de juiste prioriteiten. Leer je eigen grenzen kennen en bewaken en ga zo efficient mogelijk om met je tijd.
 • Talenten ontdekken: krijg je persoonlijke talenten helder en leer deze optimaal in te zetten in je dagelijkse leven.
  Werken en leven vanuit je talent geeft betere resultaten en zorgt voor meer plezier en gemak in je werk. In deze training ontdek je je eigen sterke kanten nog beter kennen en ontdek je ook wat je tegenhoudt om je talenten ten volle te benutten.
 • Persoonlijk OntwikkelPlan: Waar sta je nu in je werk en leven? Wat wil je graag bereiken? En hoe kom je daar?
  Tijdens deze training gaan we op onderzoek naar jouw doelen in je leven en dagelijkse werk. Wat houdt je nu tegen om die doelen te bereiken en wat heb je nodig om die doelen wel te realiseren? De zoektocht gaat langs talenten en intrinsieke motivatie, langs angsten en belemmeringen om uiteindelijk te komen tot een praktisch stappenplan om de realisatie van je uiteindelijke doelen mogelijk te maken.
 • Persoonlijke assertiviteit: kom op een positieve en effectieve wijze op voor je zelf en je persoonlijke mening.
  Je krijgt inzicht in je huidige manier van denken en communiceren en leert je belemmeringen en angsten te verwerken. Meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld is de belangrijkste basis om jezelf assertiever op te kunnen stellen. Tevens krijg je praktische handvatten om wel assertief maar niet dominant of agressief over te komen.
 • Introductie NLP voor ondernemers: Leer de basis van NLP kennen en toepassen.
  Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is een methodiek voor doelgerichte verandering waarin de innerlijke beleving en het overdraagbaar maken van bijzondere menselijke vermogens centraal staan. In deze ééndaagse introductietraining leer je om doelgerichter en succesvoller te communiceren en je maakt kennis met methoden om mensen te helpen bij doelgerichte verandering.
 • NLP basis training: Verdieping op de training Introductie NLP.
  Tijdens deze 5-daagse training leer je niet alleen doelgerichter te communiceren, je gaat ook aan de slag met je persoonlijke veranderingstraject. Je maakt kennis met de verschillende niveaus waarop verandering mogelijk is en je zet de eerste concrete stappen richting je beste zelf.
 • Maatwerk: Naast bovengenoemde trainingen is maatwerk altijd een goede optie.
  Gezamenlijk stellen we de training samen die voldoet aan al je eisen en wensen. Vanwege het uitgebreide netwerk van De Groeicoach is voor iedere training de juiste trainer of coach eenvoudige vinden. Professionaliteit en resultaat gegarandeerd!

Neem voor meer uitgebreide informatie over inhoud, resultaten, kosten en data contact op via de mail of bel 06 – 24 68 36 44.
Binnenkort zal deze uitgebreide informatie ook op de site te vinden zijn.