fbpx

Kennismakingsworkshop voor (groei-) ondernemers

Effectief communiceren

Luisteren, praten en reageren, het lijkt zo eenvoudig. Communiceren is iets wat we allemaal dagelijkse doen. De hele dag door. Maar efficiënte communicatie gaat niet vanzelf. De meeste ondernemers ervaren geregeld problemen, irritatie en misverstanden in hun communicatie met anderen.
Problemen met communicatie behoren tot de grootste problemen die mensen hebben in het dagelijkse leven. Meer effectieve communicatie leidt niet alleen tot minder problemen, maar brengt je verder in je groei als bedrijf, als persoon en in relatie tot anderen.

De kunst van het communiceren

Kortom: Effectief communiceren is één van de belangrijkste vaardigheden voor een succesvol ondernemer. Maar het is gelijk ook een van de moeilijkste vaardigheden. Wil je leren om beter en met meer resultaat te communiceren? Dan is deze workshop wat voor jou!

We leren je om door persoonlijke interactie het contact met je gesprekspartner(s) te verbeteren, waardoor je gemakkelijker en met meer succes gaat communiceren.

Effectief communiceren voor wie?

Heb je soms ook het gevoel dat:

 • je plannen en ideeën door niemand serieus genomen worden?
 • sommige mensen je gewoonweg niet ‘willen’ begrijpen’?
 • medewerkers niet naar je (willen) luisteren?
 • je soms wel 10x hetzelfde moet vertellen?
 • je door leveranciers onnodig onder druk wordt gezet?
 • klanten het (bijna) onmogelijke van je vragen?

Dan is deze workshop zeker iets voor jou!

Alle bovenstaande zaken zijn het gevolg van inefficiënte en ineffectieve communicatie. Uit onderzoek (in opdracht van Siemens Enterprise Communications) blijkt dat 40% van de productieve tijd van MKB-bedrijven in beslag wordt genomen door inefficiënte communicatie! Je bent dus niet de enige die dit ervaart. Maar het blijft wel zonde van je tijd en je geld.

Wat levert goede communicatie je op?

Zou het leven niet een stuk mooier en makkelijker worden als:

 • je dezelfde taal spreekt als je klanten?
 • medewerkers aan een half woord genoeg hebben?
 • iedereen binnen je bedrijf samenwerkt aan de realisatie van jouw plannen?
 • je met respect en vertrouwen kan overeggen met je leveranciers?
 • zaken in 1x goed gaan?

Tijdens deze workshop leer je de basis vaardigheden om beter contact te maken met iedereen in je directe omgeving. Echt contact is namelijk de basis van goede communicatie. Door eerst de focus op ‘het contact’ te leggen, zal je communicatie al snel veel verbeteren. Je leert beter en sneller ‘echt’ contact te maken en dit contact bewust te onderhouden, te versterken of te herstellen wanneer dat gewenst is. Hierdoor zal je communicatie veel efficiënter en effectiever verlopen.

Deze workshop is geen hoorcollege over de theorie van goede communicatie. Je gaat het direct zelf ervaren. We gaan aan de slag met observeren, het afstemmen op je gesprekspartner, communicatief zintuigelijke voorkeursstijlen en we gaan diverse handvatten uit een het NLP toepassen.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een werkgebied dat zich bezig houdt met de manier waarop mensen denken, communiceren en zich gedragen. Het gaat over het gebruik en de betekenis van taal en hoe mensen bewust en onbewust handelen.

Praktische zaken

Voor wie?

Deze kennismakingsworkshop is bedoeld voor ambitieuze MKB ondernemers die effectiever en moeiteloos willen leren communiceren.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 20 deelnemers per workshop.

Data

Deze workshop staat momenteel nog niet ingepland. Heb je interesse? Laat het ons weten en we kijken wat we voor je kunnen doen.

Locatie

Regio West-Brabant (28 september):
Business & Meeting Center Frame21
Rietschotten 1, Oud Gastel (Roosendaal, industrieterrein Borchwerf II)

Kosten

Deelnamekosten voor de workshop ‘Effectief Communiceren’ bedragen €149,— (excl. BTW) per persoon, inclusief locatie, koffie/thee/water, versnaperingen en naslagwerk.

De trainers

Raoul Rossou

Raoul Rossou – De Groeicoach

Ondernemer, business & personal coach, grensverlegger, sparringspartner
NLP Master Practitioner (IEP)

Marcel Smit

Management coach, lean consultant, project manager
NLP Master Practitioner (IEP)

En verder?

Deze workshop zal later ingepland worden. Meer informatie? Mail aan info@degroeicoach.nl.

Deze workshop kan ook incompany gegeven worden en (maatwerk) uitbreidingen zijn altijd bespreekbaar. Meer informatie? Mail aan info@degroeicoach.nl.

Deze kennismakingsworkshop is, zoals de naam al zegt, een kennismaking. Wil je na deze workshop je communicatie- en contactvaardigheden nog verder verbeteren en optimaliseren? Meld je dan aan voor de 2-daagse Masterclass. Deze zal worden ingepland bij voldoende belangstelling.
Meer informatie? Mail aan info@degroeicoach.nl.