Onze ‘Why – How – What’

The-Golden-CircleDe Groeicoach is geïnspireerd door de ‘Golden Circle’ van Simon Sinek. Bekijk voor meer informatie over de ‘Golden Circle’ methode van Simon Sinek ook zijn TED Talk of lees zijn boek ‘Start with Why’.

Deze ‘Golden Circle’ methode kan zowel bedrijven als individuen helderheid geven over hun drijfveren en motivatoren. Als deze duidelijk zijn, dan wordt het leven een stuk gemakkelijker. Deze methode hebben we ook toegepast voor het formuleren van de visie en missie van De Groeicoach.

Groei

Groei is een natuurlijk, vanzelfsprekend en eindeloos proces. De meest pure vorm die we daarvan kennen, is de natuur zelf. Ook de mens maakt vanaf de eerste dag van zijn bestaan intense periodes van groei door. Wij zijn ervan overtuigd dat in iedereen een motivatie zit om te willen groeien. Mensen willen zichzelf namelijk van nature verbeteren, verrijken, leren en wijzer worden. Kortom, groeien in kennis en vaardigheden. Alles wat bestaat, maakt een ontwikkeling door. Ook ondernemingen. Een onderneming is eigenlijk niets meer dan een verzameling mensen, en die willen groeien. Toch vindt niet iedere ondernemer het vanzelfsprekend om aan het groeiproces van zijn organisatie te werken. Of misschien wil hij dit wel, maar weet hij niet hoe of voelt hij teveel angst en onzekerheid. Of hij komt er door de dagelijkse beslommeringen gewoon niet toe.

Why

Bij de Groeicoach geloven we in het nut van groei. En wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens en iedere organisatie de potentie heeft om te groeien. Aan deze groei willen wij een bijdrage leveren. Ons doel is om de groeiprocessen van mensen en organisaties soepel en op een positieve wijze te laten verlopen. Hierdoor zal iedereen binnen de organisatie meer voldoening van zijn of haar werk ervaren en zal de organisatie succesvoller zijn. Mensen die vanuit hun passie, talenten en kwaliteiten werken, werken met meer plezier en voldoening, leveren een grotere toegevoegde waarde en krijgen er vaak ook nog meer energie van. Wij helpen organisaties om dit te bereiken. Mensen helpen bij het realiseren van hun persoonlijke en professionele groeipotentie, dat is waar wij het voor doen!

How

Een groeiproces doorgaan is voor een ondernemer of manager niet altijd een makkelijk proces. Het vraagt erom uit de comfortzone te stappen en risico’s aan te durven gaan. Om het maximale uit dit proces te halen, bieden wij een veilige omgeving aan, waarin integriteit en vertrouwen een grote rol spelen. De Groeicoach helpt mensen met persoonlijke aandacht en interesse, op een zachte, doch directe manier om persoonlijke blokkades op te ruimen, angsten te overwinnen en focus aan te brengen. De Groeicoach zet mensen in hun kracht door verstand en intuïtie te koppelen en met elkaar in lijn te brengen. Hierdoor ontstaat ruimte voor creativiteit en visie en rust voor overzicht en focus. Plannen worden omgezet in acties met resultaat. Het uitgangspunt van elk groeiproces is om door een persoonlijke manier van werken het aanwezige potentieel te activeren en mens en onderneming daardoor efficiënter, effectiever en gelukkiger te laten zijn.

What

Ieder mens is anders en leert en ontwikkelt zich ook anders. Daar spelen we op in door verschillende wijzen van groeibegeleiding aan te bieden. Uitgangspunt van al onze oplossingen is dat je daadwerkelijk iets gaat DOEN. De Groeicoach helpt doelen te stellen en deze te realiseren door met een open en nieuwsgierige houding mensen te helpen om gedrag, vaardigheden, overtuigingen en identiteit te definiëren en te ontwikkelen. Dat doen we door coaching, trainingen en andere programma’s aan te bieden die aansluiten bij de behoefte van de mensen die de hulp van De Groeicoach inroepen. We doen dat met een team van betrokken en gemotiveerde coaches en trainers met ieder hun eigen expertise, maar allemaal met dezelfde drive en visie. Met denken en praten krijg je mooie nieuwe inzichten maar als je er vervolgens niets mee doet zal je geen verandering in resultaat ervaren. Zonder actie bereik je weinig resultaat, dus vandaar dat we een duidelijke actie focus hebben bij De Groeicoach.