fbpx

MapsTell en de Wereld van Verschil


Met behulp van de MapsTell methode (gebaseerd op de breder bekende DISC
®-methode) brengen we verschillen in gedragsstijlen van mensen in kaart. We maken gedrag begrijpelijk en inzichtelijk en creëren meer onderling begrip. De ene persoon is direct en enthousiast, terwijl de ander juist afwachtend is. En waar sommigen nauwkeurig te werk gaan, pakken anderen de zaken wat rommeliger aan. Kortom, we hebben allemaal onze eigen voorkeur en doen het allemaal op onze eigen manier. Benieuwd naar jouw voorkeursstijl in gedrag en communicatie?

De Personal Map van MapsTell

MapsTell heeft een prachtige (visuele) tool ontwikkeld om aan de slag te gaan met jouw gedrag en dat van je team. We bepalen jouw plaats in de ‘Wereld van Verschil’ en je leert om jouw manier van samenwerken en communicatie met anderen te verbeteren. Deelnemers ontvangen altijd een eigen Personal Map, een landkaart van hun persoonlijke gedragsstijl.

MapsTell Leiderschap

MapsTell Business Mapping

Diverse coaches en trainers van de Groeicoach zijn gecertificeerd als Personal Guide, Professional Guide of Team Guide. Zij begeleiden jou en je team als volleerde reisgidsen op enthousiaste wijze op jullie reis door de ‘Wereld van Verschil’. Tevens bieden we mogelijkheden tot Business Mapping, het visueel in kaart brengen van jouw bedrijfsstrategie. Niets vertelt een verhaal zo krachtig als een plaatje. 

Een Wereld van Verschil

Om de verschillen tussen mensen inzichtelijk te maken heeft MapsTell de ‘Wereld van Verschil’ gecreëerd. De vier rijken die deze wereld vormen, zijn de vier hoofdstijlen van ons gedrag:

Daadkrachtig  Invloedrijk  Stabiel  Consciëntieus

Deze vier rijken (hoofdstijlen) komen overeen met de vier verschillende gedragsstijlen uit de welbekende DISC®-methode.  De methode is al in 1928 door dr. William Marston beschreven en in de jaren zeventig verder uitontwikkeld als tool voor gedragsanalyse. Wereldwijd is de methodiek en tool al door miljoenen mensen gebruikt en heeft het zijn kwaliteit al lang bewezen
 

Wat vertelt jouw Personal Map?

Wat kan je nu precies met de MapsTell methodiek en met je eigen Personal Map?

De MapsTell methode kijkt hoe menselijke emoties leiden tot verschillen in gedrag binnen groepen. Daarnaast legt de methode uit hoe gedrag na verloop van tijd kan veranderen. Daarbij richtenwe ons vooral op de direct zichtbare gedragskenmerken. Dit alles met als doel om mensen te laten begrijpen hoe relaties en de interactie met anderen werken.

MapsTell zelfinzicht

De MapsTell methode zorgt voor meer zelfkennis en zelfinzicht. Ook kan je door de methode gedragsstijlen van anderen beter herkennen. Als gevolg daarvan stelt MapsTell je in staat om je eigen gedrag (tijdelijk) aan te passen, zodat je betere resultaten zal bereiken in je communicatie en samenwerking met anderen. Dat werkt op individueel niveau, maar zeker ook op teamniveau.

Met MapsTell aan de slag?

De Groeicoach biedt meerdere mogelijkheden om met de MapsTell methodiek aan de slag te gaan. 

Wil je graag eerst laagdrempelig kennismaken met de MapsTell methodiek? Kom dan naar een van onze introductie workshops. Deze worden vaak enkele keren per jaar ingepland.

Als je graag meteen de diepte in wilt en je eigen gedrag uitgebreid in kaart wilt brengen, dan past de 1-op-1 verdieping bij jou. 

Personal Mapping Kennismakingsworkshop MapsTell
Personal Mapping verdieping 1-op-1
MapsTell Teamtraining Teams Teamkaart

Meld je aan of vraag meer informatie door op de onderstaande buttons te klikken.

Kennismaking workshop

79/persoon
 • Interactieve workshop van 2 uur
 • Kennismaking met MapsTell methodiek
 • Introductie DISC® methode
 • Perceptie, context en stijlen
 • Ontdekken Wereld van Verschil
 • Persoonlijk MapsTell profiel
 • Personal Map op A3 formaat

Teamtraining

Maatwerk
 • Persoonlijke intake
 • Personal Map op A3 formaat voor alle deelnemers
 • Uitgebreide Routebeschrijving (rapportage) voor alle deelnemers
 • Opties:
 • Basistraining (3h)
 • Uitgebreide training (hele dag)
 • Vanaf 3 tot 100+ personen
 • Aanvullende verdiepingstrainingen (b.v. Sales, Leiderschap of Communicatie)
 • Bedrijfsspecifieke trainingen op basis van MapsTell methodiek

Introductie workshop (open inschrijving)

Enkele keren per jaar organiseren we kennismakingsworkshops Personal Mapping te  op basis van Open Inschrijving. Iedereen is hier welkom om kennis te komen maken met de MapsTell methodiek. Vanwege de toegevoegde waarde van interactie tussen de deelnemers stellen we wel een minimum aantal van 4 deelnemers per keer om de workshop door te laten gaan.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe Open Inschrijvingen gepland. Heb je wel interesse? Meld je alvast aan door een mailtje te sturen of even te bellen en wordt op de hoogte gehouden zodra er nieuwe data gepland worden.