fbpx
Focus en Actie

Focus & Actie Coaching

Focus en Actie coaching de GroeicoachOnze focus & actie sessie helpen je bij het realiseren van gerichte groei.

Als ambitieus ondernemer loop je over van de creatieve ideeën. Het ene plan is nog mooier en grootser dan het andere. Als je het over je plannen en ideeën hebt met anderen zijn zij ook enthousiast, waardoor je zelf nog enthousiaster wordt. Maar ja, hoe lang loop je nu al met die mooie plannen en ideeën rond? Waar moet je je focus op leggen? En wat heb je er nu feitelijk allemaal al aan gedaan om ze te realiseren? En wanneer gaan deze plannen nu werkelijk succes opleveren?

Veel ondernemers kampen met dezelfde vragen: “Moet ik nu al mijn plannen meteen uit gaan voeren? Met welke idee kan ik het beste beginnen? Wanneer moet ik precies beginnen, want de dagelijkse business moet ook gewoon door? Wat heb ik allemaal nodig om mijn ideeën te realiseren? Misschien moet ik toch nog even een second opinion vragen? Heb ik alle risico’s al goed in kaart gebracht?”

En gaat het niet om nieuwe plannen en ideeën, dan gaan bijna dezelfde vragen op voor allerlei lopende projecten en activiteiten. Dat is op zich heel normaal. Het wordt pas vervelend als je zelf als het ware ‘bevriest’ en je uiteindelijk helemaal niet in actie komt en je plannen niet meer dan plannen blijven.

Doel van Focus & Actie

De Groeicoach helpt je tijdens de Focus & Actie coaching om focus aan te brengen in je plannen, ideeën en dagelijkse werk en we leren je om de juiste prioriteiten te stellen. Vervolgens stellen we samen een uitgebreid gepersonaliseerd stappenplan op om deze zaken ook daadwerkelijk en in een reëel tijdschema ten uitvoer te brengen. We maken het stappenplan dusdanig dat het werkbaar wordt voor jou en jouw unieke werksituatie. Maar het gaat met Focus & Actie niet alleen om praktische handvatten om zaken te plannen en op te pakken. Regelmatig is er ook een mentaliteitsverandering nodig. Ben je bereid om kritisch naar je eigen handelen en (gedachten)patronen te kijken? En ben je bereid om deze patronen  aan te passen? Sta je open voor kritische feedback, maar ook voor complimenten, dan is dit traject voor jou.

Wanneer is communicatie coaching interessant?

Deze sessies zijn interessant voor jou als je:

 • overloopt van de creatieve ideeën maar niet weet waar te beginnen. Je leert duidelijk prioriteiten te stellen en te plannen. Als ondernemer houdt dat in dat je vooral moet leren om dingen los te laten. Je moet je concentreren op de belangrijkste strategische doelen van je organisatie. Verder leer je vertrouwen te hebben in je medewerkers en zaken aan hen over te laten.
 • het gevoel hebt in een spagaat te zitten tussen je persoonlijke en je zakelijke doelen en ambities. We leren je te focussen en om te delegeren en te vertrouwen (in plaats van te controleren). Het bijkomende voordeel van meer focus en daadkracht is dat goed voorbeeld goed doet volgen. Je medewerkers zullen meeprofiteren van je doelgerichtere en daadkrachtigere houding en dit ook kopiëren.
 • heel wat ‘ballen’ tegelijk in de lucht moet houden en hierdoor het plezier van het ondernemerschap niet meer ervaart. Met Focus & Actie leer je om goed te plannen en waar je prioriteiten zouden moeten liggen.  Wat moet je direct aanpakken en wat kan best nog even wachten? Door Actie & Focus zul je meer rust en ruimte ervaren om de dingen die je moet doen ook daadwerkelijk (goed) te doen.
 • op een positieve manier NEE wilt leren zeggen. Dat geldt zowel voor NEE zeggen tegen klanten als medewerkers, zonder ze weg te jagen. Kwaliteit gaat gelukkig nog steeds voor kwantiteit en daarvoor moet je soms gewoon NEE durven zeggen. Door goed timemanagement zul je het juiste werk met meer plezier kunnen uitvoeren en zal je ook minder snel werk mee naar huis (moeten) nemen, terwijl je wel de kwaliteit kan waarborgen. Dat zorgt uiteindelijk voor de juiste klant en medewerkers binding. De juiste dingen op de juiste manier doen, dat is wat je leert tijdens de Focus & Actie sessies.

Wat levert het op?

 • Je leert duidelijk onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken.
 • Prioriteiten stellen zal je makkelijker afgaan.
 • Je leert je grenzen kennen en je leert hoe je deze duidelijk en op een positieve manier aan kan geven.
 • Door beter te plannen hou je meer tijd over.
 • Je leert concrete, realistische stappenplannen op te stellen.
 • Je leert te DOEN!
 • Er ontstaat ruimte en rust in je hoofd en je lijf.
Te veel to-do's op post-its

Wat is het precies?

 • 5 één-op-één coachingssessies van 1,5 à 2 uur
 • 4 tussentijdse telefonische coaching momenten à 15 minuten
 • Opdrachten en oefeningen om zelf uit te voeren tussen de sessies door
 • 1 evaluatie sessie van 2 uur (na 3 tot 6 maanden)
 • Heldere terugkoppeling na iedere sessie
 • Doorlooptijd circa 2 maanden, exclusief evaluatie sessie
 

Wat kost het?

 • € 1.450,00 (excl. BTW)
 • Reiskosten en locatie worden in overleg vastgesteld
 • Betaling vooraf
 

Let op: het betreft een introductie pakket. Niet in alle gevallen zal het bovenstaande coachingspakket voldoen om de juiste focus en acties te creëren binnen de huidige (ongewenste) werksituatie. In dat geval kunnen we in overleg een op maat gemaakt coachingstraject uitwerken.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden, toch liever maatwerk of meteen aan de slag?
Neem even contact op, telefonisch of via de mail.