Focus & Actie

Focus & Actie buttonAls ambitieus ondernemer loop je over van de creatieve ideeën. Het ene plan is nog mooier en grootser dan het andere. Als je het over je plannen en ideeën hebt met anderen zijn zij ook enthousiast, waardoor je zelf nog enthousiaster wordt. Maar ja, hoe lang loop je nu al met die mooie plannen en ideeën rond? Waar moet je je focus op leggen? En wat heb je er nu feitelijk allemaal al aan gedaan om ze te realiseren? En wanneer gaan deze plannen nu werkelijk succes opleveren?

Veel ondernemers kampen met dezelfde vragen: “Moet ik nu al mijn plannen meteen uit gaan voeren? Met welke idee kan je het beste beginnen? En wanneer moet ik dan precies beginnen, want de dagelijkse business moet ook gewoon door? En wat heb ik allemaal nodig om mijn ideeën te realiseren? Misschien moet ik toch nog even een second opinion (of is het al de ‘third’ of ‘fourth’ of zelfs ‘fifth’) vragen? Heb ik alle risico’s al goed in kaart gebracht?”
En gaat het niet om nieuwe plannen en ideeën, dan gaan bijna dezelfde vragen op voor allerlei lopende projecten en activiteiten. Dat is op zich heel normaal. Het wordt pas vervelend als je zelf als het ware ‘bevriest’, en je uiteindelijk helemaal niet in actie komt en je plannen niet meer dan plannen blijven.

Doel van Focus & Actie

Als de Groeicoach help ik je tijdens de Focus & Actie coaching om focus aan te brengen in je plannen, ideeën en dagelijkse werk en leer ik je om de juiste prioriteiten te stellen. Vervolgens stellen we een uitgebreid gepersonaliseerd stappenplan op om deze zaken ook daadwerkelijk en in een reëel tijdschema ten uitvoer te gaan brengen. We maken het stappenplan dusdanig dat het werkbaar wordt voor jou en jouw unieke werksituatie. Maar het gaat met Focus & Actie vaak niet alleen om praktische handvatten om zaken te plannen en op te pakken. Regelmatig is er ook een mentaliteitsverandering nodig. Ben je bereid om kritisch naar je eigen handelen en gedachtepatronen te kijken? En ben je bereidt om deze patronen eventueel aan te passen? Je moet openstaan voor kritische feedback maar ook voor complimenten.

Voor wie?

Deze sessies zijn interessant voor:

 • Ondernemers: De Focus & Actie coachingssessies zijn ideaal voor ondernemers die overlopen van de creatieve ideeën. Je leert duidelijk prioriteiten te stellen en te plannen. Als ondernemer houdt dat in dat je vooral moet leren om dingen los te laten. Als ondernemer moet je je concentreren op de belangrijkste strategische doelen van je organisatie. Je leert vertrouwen te hebben in je medewerkers en zaken aan hen over te laten.
 • Managers: Vaak heb je als manager het gevoel in een spagaat te zitten tussen je medewerkers en de directie. Leer te focussen op zaken waar jij invloed op hebt en die jij tot een succes kan maken. Leer zaken te delegeren en leer te vertrouwen (in plaats van te controleren). Het bijkomende voordeel van meer focus en daadkracht is dat goed voorbeeld goed doet volgen. Je medewerkers zullen meeprofiteren van je doelgerichtere en daadkrachtigere houding en dit vaak ook kopiëren.
 • Professionals: Als zelfstandig professional moet je meestal heel wat ‘ballen’ tegelijk in de lucht houden. Zie je door al die ‘ballen’ het spel nog wel? Met Focus & Actie leer je om goed te plannen en leer je ook waar je prioriteiten zouden moeten liggen. Wat moet je echt zelf doen en wat zou je eventueel efficiënt uit kunnen besteden? En wat moet je direct aanpakken en wat kan best nog even wachten? Door Actie & Focus zul je meer rust en ruimte ervaren om de dingen die je echt moet doen ook goed te doen.
 • Medewerkers: Heb je geen overzicht meer op alle taken die je moet doen en projecten waar je een bijdrage aan moet leveren? Met Focus & Actie coaching leer je om het overzicht weer terug te krijgen. Ook leer je om NEE te zeggen tegen zaken die niet bij jou horen te liggen of die je er echt niet bij kan hebben. Kwaliteit gaat gelukkig meestal nog voor kwantiteit. Door goed timemanagement zul je je werk weer met meer plezier kunnen uitvoeren en zal je ook minder snel werk mee naar huis (moeten) nemen. De juiste dingen op de juiste manier doen, dat is wat je leert tijdens de Focus & Actie sessies.

Wat levert het op?

 • Je leert duidelijk onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken.Adv.20_multitask
 • Prioriteiten stellen zal je makkelijker afgaan.
 • Je leert je grenzen kennen en je leert hoe je deze duidelijk aan te geven.
 • Door beter te plannen hou je meer tijd over.
 • Je leert concrete, realistische stappenplannen op te stellen.
 • Je leert te DOEN!
 • Er ontstaat ruimte en rust in je hoofd en je lijf en je houdt tijd over.

Wat is het precies?

 • 5 één-op-één coachingssessies van 1,5 à 2 uur
 • 4 tussentijdse telefonische coaching momenten à 15 minuten
 • Opdrachten en oefeningen om zelf uit te voeren tussen de sessies door
 • 1 evaluatie sessie van 2 uur (na 3 tot 6 maanden)
 • Heldere terugkoppeling na iedere sessie
 • Doorlooptijd circa 2 maanden, exclusief evaluatie sessie

Wat kost het?

 • € 1.450,00 (excl. BTW)
 • Reiskosten en locatie worden in overleg vastgesteld.
 • Betaling vooraf.

Let op: het betreft een introductie pakket. Niet in alle gevallen zal het bovenstaande coachingspakket voldoen om de juiste focus en acties te creëren binnen de huidige (ongewenste) werksituatie. In dat geval kunnen we in overleg een op maat gemaakt coachingstraject uitwerken.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden, toch liever maatwerk of meteen an de slag?
Neem even contact op, telefonisch via 06-24683644 of via de mail: info@degroeicoach.nl.