fbpx
Strategie, kansen zien en creëren of missen?

Strategie

Wat is een groeistrategie?

De meeste bedrijven kijken als het om strategie gaat alleen naar de buitenkant, naar de markt. Waar liggen kansen en waar zitten bedreigingen? Heel belangrijk om te weten natuurlijk, maar een goede strategie voor groei start altijd binnen de eigen organisatie. En dan bedoelen we niet zozeer dat we gaan kijken naar de processen en systemen binnen de organisatie en hoe we kunnen bezuinigen, maar vanuit de Groeicoach kijken we altijd allereerst naar de mensen in de organisatie. Zij moeten het namelijk allemaal gaan doen en waar gaan maken.

Een definitie van strategie is: ‘De planmatige inzet van mensen en middelen om de visie en missie van de organisatie en de daaruit afgeleide doelen te realiseren.’ Bij veel ondernemers blijft het vaak hangen bij dromen en ideeën. Ze vergeten deze vervolgens ste vertalen in een praktisch plan met duidelijk stappen en heldere mijlpalen om deze dromen en ideeën ook daadwerkelijk te gaan realiseren. Met “je snapt toch wel wat ik bedoel” kom je niet zo ver en bied je mensen geen duidelijke handvatten en richtlijnen.

Tijd voor Actie

Samen met onze coaches ga je aan de slag om al je ondernemersdromen te vertalen in heldere en praktische stappen. Het gaat niet om ingewikkelde theorieën of dikke verslagen. Het gaat erom eenvoudig te communiceren, en makkelijk te begrijpen praktische acties te formuleren. Je medewerkers moeten weten welk gedrag en welke acties van hen verwacht worden. Zij zullen met de juiste handvatten de beoogde successen kunnen realiseren. Het gaat uiteindelijk niet (alleen) om ideeën maar om resultaten.

Make things happen post-its strategie
Action Changes Things Strategie

Onze werkwijze

Iedere strategiesessie is maatwerk. Jouw bedrijf en jouw doelen zijn namelijk uniek. Met die uniekheid gaan we aan de slag. Wat is je specifieke doel? Van welke resultaten wordt je gelukkig? Wie wil je allemaal betrekken bij de sessies? Wat voor planning heb je in gedachten? En wat heb je allemaal al concreet uitgewerkt?

Onze coaches kunnen je helpen bij alle stappen naar een praktische en succesvolle strategie en ook bij de voorbereidende stappen. Weet je al precies wat de Why – How – What van je organisatie zijn? Heb je je missie en visie al helder geformuleerd? Wat zijn jullie kernwaarden? 

Een goede begeleiding bij is essentieel voor het resultaat. Een objectieve kritische mening ook. Daarvoor zijn onze coaches! Bij de Groeicoach gaan we voor maatwerk met resultaat. Onze trainers en coaches werken altijd op het raakvlak van business en mensen en hebben ervaring en expertise met een breed scala aan tools en methodieken. Geen enkele uitdaging is ons te groot.

Ben je benieuwd wat de Groeicoach voor jouw bedrijf kan betekenen? Bel ons nu op 06-24683644 (Raoul) of klik op onderstaande button.