fbpx
Teamsessie groei

Team groei

Realiseer teamdoelstellingen

Enkele resultaten die met team groeisessies te realiseren zijn:

 • verbeterd wederzijds begrip en respect voor elkaar en voor onderlinge verschillen.
 • helderheid in taken en verantwoordelijkheden.
 • verbeterde teamcommunicatie (intern en extern).
 • effectiever en efficiënter samenwerken.
 • duidelijke structuur, groeimogelijkheden, focus en afspraken.
 • verbeterde sfeer,  onderlinge steun en teamgevoel.

Wat onze coaches kunnen betekenen

Afhankelijk van de actuele problematiek kunnen verschillende tools en methodieken ingezet worden. Zo kunnen teams door middel van de Wereld van Verschil van MapsTell meer inzicht krijgen in het gedrag en de communicatie stijl van de andere teamleden. Het onderlinge begrip zal hierdoor vergroot worden.

Of we gaan aan de slag met de verschillende fasen van teamontwikkeling die ieder team doormaakt. Een team is nu eenmaal niet zomaar ineens een team omdat je een groep mensen bij elkaar brengt.

Ook kunnen we maatwerk leiderschaps- en communicatietrajecten ontwikkelen om het beste uit het team te halen. Het is voor een optimaal resultaat wel essentieel dat het team zelf betrokken is bij de ontwikkeling van het traject.

We werken met coaches en trainers die gespecialiseerd zijn in teamontwikkeling en -groei. Onze coaches dringen daardoor direct door tot de echte kern en pakken de basis van de problemen aan in plaats van dat ze alleen tips en trucs aanleren. Voor het beste resultaat is een goede klik tussen team en betrokken coaches en trainers essentieel. Er moet vertrouwen zijn en openheid, respect en begrip. Daarom zullen we nooit een teamsessie starten zonder eerst met verschillende mensen binnen het team gesproken te hebben.

Herken je dit?

Heb jij als ondernemer teams of afdelingen:

 • die niet doen wat jij graag wilt?
 • waar een slechte sfeer heerst en er meer over elkaar gesproken wordt dan met elkaar?
 • die meer functioneren als een groep individuen dan als team?
 • waarbinnen niet efficiënt en effectief samengewerkt wordt?
 • waarbinnen alleen maar gedacht wordt in problemen en fouten in plaats van in mogelijkheden en oplossingen?
 • waar (te) veel stress wordt ervaren en er veel uitval is?
 • waar geen leiderschap en ondernemerschap getoond wordt?
 • waarbinnen niet of slecht gecommuniceerd wordt?

Tijdens onze teamsessies kunnen alle mogelijke vraagstukken of problemen behandeld worden. Vrijwel niets is te gek voor onze coaches. Binnen de teamsessies is ook veel ruimte voor individuele begeleiding van medewerkers als dan nodig is.
Edwin Teunissen, Eigenaar Fit en Gezond
Edwin Teunissen
Eigenaar Fit en Gezond

"Dat ik mijn eigen drijfveren wist is mooi maar nu ik die van mijn collega's ook weet zijn we nog beter op elkaar ingespeeld. Na de sessies zijn we nog beter op elkaar ingespeeld en verloopt de communicatie veel beter. Mijn advies: Doen met je team!!!!

Onze werkwijze

Bij teamsessies starten we net als bij individuele groeisessies met een  kennismaking/intake. Dit doen we met de opdrachtgever (vaak de manager van het team of de ondernemer) en met mensen uit het team zelf. Afhankelijk van de behoeften wordt er een maatwerk sessie ontwikkeld. We plannen ook altijd opfris- en reflectiemomenten enkele weken of maanden na onze sessies. Dit is om terugval in oude gewoonten en patronen te voorkomen.

Bij de Groeicoach moet je dus niet zijn voor standaard, off-the-shelve, trainingen of teamsessies. We gaan voor maatwerk met resultaat.Onze trainers en coaches  hebben ervaring en expertise met een breed scala aan tools en methodieken, dus vrijwel geen enkele uitdaging is ons te groot.

Ben je benieuwd wat de Groeicoach voor jou team(s) kan betekenen? Bel ons nu op 06-24683644 (Raoul) of klik op onderstaande knop.