fbpx

Helma Koorevaar - Groeicoach/Trainer

Groeicoach en trainer Helma Koorevaar heeft haar eigen unieke coachmethode ontwikkeld en zet die ook in voor de klanten van de Groeicoach.

Groeicoach Helma Koorevaar

Persoonlijk profiel:

 • Naam: Helma Koorevaar
 • Functie/titel: Trainer, bedrijfscoach, loopbaanbegeleider en trauma behandelaar (middels de zelf ontwikkelde Nucleus Coaching methode) 
 • Leeftijd: 53
 • Locatie: ’s-Heerenberg en omgeving, bij opdrachtgevers en online
 • Beschikbaarheid: Maandag t/m vrijdag
 • Relevante (coach)opleidingen:
  • Mede ontwikkelaar Nucleus Coach 1 en 2, EHBB
  • Orthomoleculair therapeut volgens kPNI (klinisch Psycho Neuro Immunologie) 
  • Sensi-plus opleidingen en modules waaronder: burn-out protocol, drukpuntmassage, Sensi Stress Release
  • NLP Communicatie training 
  • Loopbaanbegeleiding
  • HR-Solutions Loopbaanbegeleiding en re-integratietrajecten
  • jaarlijkse bijscholingen op het gebied van psychosociale therapie, orthomoleculair advies, medisch basiskennis
 • Hobby’s: In mijn vrije tijd ben ik als vrijwilliger regisseur, cameravrouw en interviewer voor de lokale tv-omroep. Medewerker van het filmhuis in ’s-Heerenberg. Verder geniet ik van wandelen en een goed gesprek met familie en gelijkgestemden.

Helmas persoonlijke drive

Vanuit mijn missie om mensen slechts een kort hersteltraject te laten doorlopen, heb ik als trainer effectieve begeleidings- en opleidingstrajecten ontwikkeld. Hierdoor ervaren deelnemers binnen een half jaar verandering en persoonlijke groei die hen helpt om meer plezier en voldoening in hun werk en leven te ervaren. 

Vanuit mijn openheid en brede interesse maak ik makkelijk verbinding met anderen, waardoor mensen zich weer met mij willen verbinden en er nieuwe dingen ontstaan. Ik grijp uitdagingen met beide handen aan en combineer die met mijn motivatie om de wereld te verbeteren. Ik blijf altijd leren, door het volgen van cursussen, het gewoon doen, het reflecteren op mezelf en feedback vragen aan anderen.
Vanuit het verlangen om bij te dragen aan een betere wereld heb ik nu de vorm gevonden waarin ik dit kan doen. Door professionals en mensen in het bedrijfsleven het coachen en trainen om terugval in oude patronen bij zichzelf en anderen te voorkomen.

Mijn kernwaarden zijn: openheid, luisteren en afstemmen, creativiteit, kennis doorgeven.

Helmas specialisaties

 • Coach & behandelaar van diverse klachten waaronder trauma’s, burn-out, onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK) en meer.
 • Coach & opleider in het bedrijfsleven waar ik ondersteuning bied bij outplacement, persoonlijke ontwikkelings- en loopbaanvraagstukken, ziektepreventie en ziekteherstelbegeleiding.
 • Opleider & trainer afgestemd op diverse doelgroepen als coaches, therapeuten, verloskundigen, kraamverzorgster en managers in het bedrijfsleven.
 • Nucleus Coaching: dit is een lichaamsgerichte interviewtechniek. Met deze coachmethode ga je naar de kern van de belemmering of het probleem. Het gaat erom de Nucleus (kern) te vinden van stagnatie. We noemen dit ook wel coaching over de rechterhersenhelft. Hiermee worden (on)bewuste trauma’s of nare ervaringen opgespoord die de bron zijn van belemmeringen. Daarna maakt de coachee een nieuwe gevoelservaring. Dit geeft veel ontspanning en rust in de coachee. Deze aanpak zorgt vaak voor veranderingen op meer vlakken dan de oorspronkelijke coachvraag. Want gedrag, gevoelens en gedachten veranderen vanzelf mee. Coachees merken dat ze hun doelen en resultaten moeitelozer bereiken door alleen een beroep te doen op hun ratio of wilskracht. Door energielekken te dichten ervaren coachees verandering op veel vlakken. Vaak verminderen allerlei onbegrepen lichamelijke klachten en communicatie verloopt soepeler.
Groeicoach Helma Koorevaar in de duinen

Helmas werkmethodes

Vanuit zachte en milde directheid zoek ik bij mensen naar belemmeringen en de oorzaak van klachten. Ik zet graag de deur op een kier. Door echt te luisteren en te voelen laat ik de essentie naar boven komen. Door belemmeringen weg te nemen of te verminderen met allerlei coachtechnieken help ik mensen om een versnelde persoonlijke groei te bereiken. 

De coachgesprekken kunnen online, maar ook ontspannen in een stoel of tijdens een verfrissende boswandeling plaatsvinden. Optioneel geef ik voeding en/of supplement advies. Vanuit mijn ervaring als loopbaanbegeleider kan ik met behulp van loopbaantesten meedenken over loopbaanverandering of keuze hierin. 

Mijn manier van trainen kenmerkt zich door het afstemmen op de deelnemers en het groepsproces zodat ik alle deelnemers geef wat ze nodig hebben om hun persoonlijke groei te ervaren. Zo kan ik passend aansluiten op het veranderproces en richting geven.

Helmas verhaal

Groeicoach Helma Koorevaar in het bos

Het onderzoeken van dingen is een rode draad in mijn leven. Wat is waarheid en hoe echt is iemand? Interesse in de werking van het menselijk lichaam leidde bijvoorbeeld tot mijn werk als klinisch chemisch analist, zowel in ziekenhuislaboratoria als bij klinische genetica.
Mijn liefde voor het milieu leidde mij naar de milieutechniek. Telkens weer merk ik hoe ik kan genieten van nieuwe dingen leren en toepassen.
Toch kwam er weer iets nieuws op mijn pad. Het werken als bemiddelaar tussen vraag en aanbod voor professionals in de technische en chemische branche. In deze tijd bouwde ik een groot netwerk op, bleek handig toen mijn baan richting loopbaanbegeleider ging. Dit werk gaf me veel voldoening, speciaal het coachen van mensen! En ook daarin kwam weer een verdieping.

Tijdens coachgesprekken merkte ik dat sommige mensen een soort blokkade hadden op een dieper (onbewust) niveau. Ik besloot op zoek te gaan naar een efficiënte techniek om hier wat aan te kunnen doen. Na jaren van onderzoek naar allerlei coach- en therapietechnieken vond ik nog steeds niet wat ik zocht. Tot ik een collega ontmoette die met dezelfde zoektocht bezig was. Als pionier heb ik een nieuwe coachmethodiek mede verder ontwikkeld. Tegelijk heb ik mij nog verdiept in de orthomoleculaire geneeskunde. Klinische chemie, milieutechnologie, genetica, consultant loopbaanbegeleiding en orthomoleculair adviseur, voor mijn gevoel komt al deze kennis en ervaring samen in mijn huidige werk als coach en trainer.