fbpx
Communicatie coaching - roepen door een megafoon

Communicatie Coaching

Communicatie coaching de Groeicoach

Door onze communicatie coaching sessies helpen we je efficiënter en effectiever te communiceren.

Communiceren doe je continu. Verbaal, maar ook ook non-verbaal. Voor sommige mensen heb je maar een half woord nodig en anderen lijken je maar niet te willen snappen. Hoe komt dat toch? Over allerlei zaken lijk je moeiteloos te kunnen communiceren, maar bij andere onderwerpen is de drempel toch net te hoog.

Als jij iets communiceert en het levert niet de gewenste actie of reactie, dan komt dat over het algemeen door jouw wijze van communiceren. Het ligt meestal niet aan onwil van je gesprekspartner. De wijze waarop we communiceren is essentieel. Onduidelijke, beperkte, verkeerde, of zelfs het compleet ontbreken van communicatie is de aanleiding van zeer veel problemen. Niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten.

Doel van communicatie coaching

De Groeicoach helpt je om efficiënter en effectiever te communiceren. Tenzij je staat te prediken voor een lege woestijn heeft communicatie altijd twee kanten: de zendende en de ontvangende kant. Om effectief te kunnen communiceren is het belangrijk dat je beide zijden begrijpt en er bewust mee omgaat.
Als eerste brengen we je huidige manier van communiceren (zenden en ontvangen) in kaart: met wat voor soorten communicatie heb je geen problemen en waarmee heb je meer moeite? Is er (bewust of onbewust) verschil in jouw communicatiewijze met specifieke doelgroepen/personen? Met welk soort boodschappen kost het je meer moeite om ze effectief over te brengen of te verwerken?

Vervolgens gaan we aan de slag met een persoonlijk effectief verbeterplan. Door inzicht te geven in de verschillende communicatie typen leer je begrijpen hoe anderen met jouw persoonlijke wijze van communiceren omgaan. Je leert je communicatiewijze aan te passen aan je doelgroep. Door te communiceren vanuit de gedachten en de belevingswereld van je gesprekspartner zul je merken dat je boodschap sneller en beter overkomt. Daarmee zorg je er voor dat je sneller en gemakkelijker je doelen bereikt en ook nog eens meer rust en ruimte creëert voor jezelf. We kijken niet alleen HOE je communiceert, maar ook gaan we aan de slag met WAT je zoal communiceert en niet te vergeten met welk doel je bepaalde zaken communiceert. 

Omdat communicatie een interactie tussen twee partijen is, gaan we niet alleen aan de slag met jouw actieve (zendende) communicatie. We kijken ook bewust naar je ontvangende kant. Hoe ontvang je informatie en hoe verwerk je die?  Op welke wijze kan je hier nog meer uithalen en prettiger mee werken?
Kortom: we gaan werken aan je complete communicatie!

Wanneer is communicatie coaching interessant?

Deze sessies zijn interessant voor jou als je:
 • beter wilt leren communiceren met alle verschillende typen mensen binnen je organisatie. Je leert korter en met meer impact je boodschap over te brengen naar klanten en stakeholders. Goede communicatie lost niet alleen een hoop problemen op, het voorkomt ook een heleboel problemen.
 • wilt leren om beter te luisteren. Hierdoor zal meer onderling begrip en vertrouwen ontstaan, wat weer bijdraagt aan een gezondere (werk)relatie. Je leert vooral om positief en stimulerend te communiceren (zendend en ontvangend).
 • nog beter wilt leren communiceren vanuit de behoeften van je klant. Je leert je klanten op de juiste wijze te informeren en te activeren en communiceert helder, compact en doelgericht. Je hebt geen ellenlange discussies meer nodig of dikke rapporten, je leert te communiceren op, en met resultaat.
 • jouw mening en ideeën duidelijker onder de aandacht wilt brengen. Ook leer je om op een effectievere manier te verwerken wat je aan informatie op je afgevuurd krijgt. Je leert om op een positieve manier feedback te geven en te ontvangen, ook over minder prettige zaken.

Wat levert het op?

 • Je leert effectiever en efficiënter je boodschap over te brengen.
 • Je ontdekt de verschillende communicatie typen en hun eigenschappen.
 • Inzicht wordt verkregen in je eigen communicatie type en de gevolgen daarvan op je communicatie uitingen.
 • Je leert communiceren met je doelgroep als uitgangspunt.
 • Er ontstaat ruimte en rust in je hoofd en je lijf en je houdt tijd over.
 • Je hebt een effectievere interactie met, en betrokkenheid bij en van je communicatiepartners.
Roepen door een toeter

Wat is het precies?

 • 3 één-op-één coachingssessies van 1,5 à 2 uur
 • 1 dagdeel voor het in kaart brengen van je huidige communicatie patronen (mogelijk met de MapsTell methodiek)
 • Opdrachten en oefeningen om zelf uit te voeren tussen de sessies door
 • Telefonische/online ondersteuning bij je opdrachten en oefeningen
 • 1 evaluatie sessie van 1,5 à 2 uur (na 2 tot 4 maanden)
 • Heldere terugkoppeling na iedere sessie
 • Doorlooptijd circa 2 maanden, exclusief evaluatie sessie
 

Wat kost het?

 • € 1.950,00 (excl. BTW)
 • Reiskosten worden in overleg vastgesteld.
 

Let op: het betreft een introductie pakket. Niet in alle gevallen zal het bovenstaande coachingspakket voldoen om je de juiste communicatiepatronen eigen te maken voor het optimaal communiceren binnen de huidige werksituatie. In dat geval kunnen we in overleg een op maat gemaakt coachingstraject uitwerken.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden of toch liever maatwerk? Of gewoon meteen aan de slag?
Neem contact met ons op. Indien gewenst komen wij langs voor een vrijblijvend intake gesprek en kijken wij samen waar de mogelijkheden liggen.