fbpx
Business Mapping Breng je bedrijf in kaart Groeicoach

Business Mapping

Wat is Business Mapping?

Middels Business Mapping of Modeling breng je je organisatie en/of bedrijfsprocessen (soms letterlijk) in kaart.
Op een gestructureerde wijze lichten we je organisatie door en leggen de belangrijkste elementen vast. Daarvoor kan gebruik gemaakt worden van meerdere technieken en methoden. Bij de Groeicoach gebruiken we met name de MapsTell BusinessMapping methode of het Business Model Canvas van Alexander Osterwalder.

Business Model Canvas

Het Business Model Canvas van Alexander Osterwalder is een hele praktische en rationele benadering voor het in kaart brengen van een aantal zeer belangrijke onderdelen van je organisatie. Door op een gestructureerde en overzichtelijke wijze alle belangrijke onderdelen van je organisatie uit te werken ontdek je (het gebrek aan) samenhang en zie je waar je nog extra aandacht aan moet besteden. Samen met een van onze Business Coaches ontdek je zo nieuwe kansen en herken je punten die verder versterkt moeten worden. 

Het Business Model Canvas geeft net name een goed beeld van de huidige situatie van je organisatie. Kort en overzichtelijk leg je de kritische elementen van je bedrijf vast en maak je inzichtelijk waar je sterke kanten zitten, je zwakten, waar je kansen liggen en met welke bedreigingen je te maken hebt.

Business Model Canvas template
Business Map Je bedrijf in kaart brengen

MapsTell BusinessMap

Met een BusinessMap van MapsTell breng je de werkelijkheid waarin je bedrijf opereert visueel en met sterke metaforen letterlijk in kaart. De BusinessMap is een landkaart van en voor je organisatie. Verleden, heden en toekomst worden hierin meegenomen. Ook wordt met krachtige metaforen en visuele triggers je SWOT scherp in beeld gebracht. Met een BusinessMap ontdek je nog onontgonnen gronden, leer je verraderlijke stroomversnellingen te herkennen en word duidelijk waar je je met je bedrijf mogelijk op drijfzand begeeft. Deze kaart biedt zeer veel mogelijkheden. De BusinessMap kan helpen om te zien waar je nu staat in het grotere speelveld (de markt), welke kansen en bedreigingen zich in je nabijheid bevinden, wat je doel is, waar je over een tijdje wilt zijn, welke wegen je moet bewandelen om dat te bereiken en welk tijdspad je daarbij in gedachten moet houden.

De BusinessMap wijst je letterlijk de weg. De visuele representatie van je organisatie en haar omgeving en pad helpen je tevens om je personeel en andere stakeholders te informeren en te enthousiasmeren. Business Mapping maakt complexe zaken zeer toegankelijk en spreekt enorm tot de verbeelding van mensen. Je vergroot er ook de betrokkenheid en participatie mee. 

Onze werkwijze

Iedere sessie is maatwerk. Wat is je specifieke doel? Wat voor soort zaken wil je aanpakken? Wie wil je allemaal betrekken bij de sessie? Hoe wil je te werk gaan?

Onze coaches kunnen je helpen bij het invullen van het gehele programma. Wij nemen alle zorgen voor die dag uit handen zodat jij je ook helemaal onder kan dompelen in het proces. Dan kan je namelijk zelf ook gewoon je bijdrage leveren aan her proces. 

Een goede begeleiding bij een heisessies essentieel voor het resultaat. Door de andere omgeving gaat de groepsdynamiek ook anders lopen en komen er geregeld zaken naar boven die normaal onder de oppervlakte blijven. Iedereen moet zich veilig voelen om zijn of haar gedachten en ideeën te delen, ook al zijn ze anders dan die van de andere in de groep. Wij zorgen daarvoor. 

Bij de Groeicoach moet je dus niet zijn voor standaard “off-the-shelf” trainingen en/of business sessies. Wij gaan voor maatwerk met resultaat. Onze trainers en coaches  hebben ervaring en expertise met een breed scala aan tools en methodieken. Geen enkele uitdaging is ons te groot.

Ben je benieuwd wat de Groeicoach voor jouw bedrijf kan betekenen? Bel ons nu op 06-24683644 (Raoul) of klik op onderstaande button

MapsTell Guide Certification Logo De Groeicoach

Onze coaches helpen je

Onze coaches werken altijd op het raakvlak van mensen en business. Daarbij zijn voor ons altijd de mensen het uitgangspunt. Enkele van onze coaches zijn officieel gecertificeerd volgens de MapsTell methodiek. Hierdoor kunnen ze de Business Mapping processen goed begeleiden. Ook hebben veel van onze coaches ruime ervaring in het bedrijfsleven, als coach, maar ook als ondernemer. We gaan graag met je ion gesprek om te kijken wat je behoeften precies zijn en wat daar het beste bij past. Samen met jou en je team werken we graag mee aan jullie verdere groei.