Werkwijze

Ik ben zeer geïnspireerd door de ‘Golden Circle’ methode van Simon Sinek.

The-Golden-Circle

Simon gaat uit van het feit dat bijna iedereen wel weet WAT (What) hij of zij doet. Als ondernemer verkoop je bijvoorbeeld bepaalde producten of je biedt specifieke diensten aan. Veel mensen en bedrijven hebben echter niet goed nagedacht over HOE (How) ze dat doen. Je kan producten aanbieden via een directe verkoop, via een online shop, via een eigen winkel, via een detailketen, etc. Nog minder mensen en bedrijven hebben een duidelijke visie en drijfveer WAAROM (Why) ze de dingen doen die ze doen. En ‘om geld te verdienen’  is maar voor weinig (tot geen) succesvolle bedrijven de reden van bestaan. Dat is eerder een voorwaarde (of een gevolg) dan een doel.

Deze ‘Golden Circle’ methode kan zowel bedrijven als individuen helderheid geven over hun drijfveren en motivatoren. En als deze duidelijk zijn, dan wordt het leven een stuk gemakkelijker. Ik heb deze methode ook toegepast voor De Groeicoach.

Kijk hier verder voor de Why, How en What van De Groeicoach.

Bekijk voor meer informatie over de ‘Golden Circle’ methode van Simon Sinek ook zijn TED Talk of lees zijn boek ‘Start with Why’.