fbpx

Schermafbeelding 2014-08-01 om 10.05.04

Vrij als een vogel

Nadat ik een ‘oké’ heb gekregen van de piloot, duik ik met een lichte spanning in mijn lichaam het kleine vliegtuig uit om aan mijn vrije val te beginnen. Ik voel mijn lichaam op de wind vallen en al snel erdoor gedragen worden. Direct neem ik de juiste houding aan, check ik mijn hoogtemeter en dan kan ik met een snelheid van 200 km per uur allerlei figuren gaan maken in de lucht. Met niks dan wind, wolken en lucht om me heen voel ik me zo vrij als een vogel! Mijn naam is Raoul Rossou en ik ben de Groeicoach.

Groeiprocessen

Parachutespringen is één van de boeiendste groeiprocessen die ik de laatste jaren heb doorgemaakt. Ik wilde iets nieuws doen, iets wat ik altijd al had willen doen en waarvoor ik moed nodig had. Dat was mijn eerste ambitie, mijn doel. Daarna heb ik de eerste stappen van mijn actieplan gezet: ik heb me verdiept in de verschillende opleidingen en ik ben begonnen. Ik was meteen verkocht. Maar toen was ik er nog niet. Tijdens het daarop volgende proces stelde ik mezelf telkens nieuwe doelen om me te kunnen blijven verbeteren. Door deze doelen te realiseren, won ik aan zelfkennis en zelfvertrouwen. Ik leerde naast mijn sterktes ook mijn zwaktes kennen en deze te overwinnen. Hiermee kon ik mijn grenzen steeds opnieuw verleggen. Ik leerde nieuwe vaardigheden op verschillende momenten in te zetten. Ik leerde te genieten van het omgaan met onzekere situaties. En uiteindelijk was mijn proces voltooid: ik kon zelfstandig en met goed resultaat parachutespringen.

Ervaring door afwisseling

Dit leerzame en verrijkende proces van (persoonlijke) groei wens ik al mijn klanten toe. Ik help hen daar graag bij. Voordat ik enkele jaren geleden voor mezelf ben begonnen als Groeicoach heb ik onder andere als innovatieadviseur gewerkt met ondernemers. Zij waren op zoek naar duurzame groei en vernieuwing – zowel in hun persoonlijke ontwikkeling als in hun bedrijf. Ook ben ik intermediair geweest, waarbij ik verschillende partijen met elkaar heb verbonden en tot gezamenlijke groei heb laten komen.

Groei is de constante

Terugkijkend op mijn opleidingscarrière en mijn werkzame leven tot nu toe is er duidelijk één constante te ontdekken: groei! Andere toepasselijke synoniemen voor deze groei zijn vernieuwing en innovatie, termen die ook steeds terugkeren in alles wat ik doe en nastreef.
Vanuit de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, ben ik me na enkele jaren werkervaring verder gaan verdiepen in de Marketing. Vervolgens heb ik me verder ontwikkeld in project- en productmanagement. Later ben ik me gaan specialiseren in het adviseren en coachen van ondernemers. Ook hierin ben ik mijn kennis en ervaring verder gaan ontwikkelen en ben ik me gaan verdiepen in de menselijke kant van groei en innovatie. Aangevuld met een Master opleiding NeuroLinguïstisch Programmeren (NLP) heb ik de stap gezet naar het zelfstandig ondernemerschap. Ook nu blijf ik me continu ontwikkelen en verdiep me in nieuwe tools en methodieken die kunnen helpen bij coaching en het helpen van mensen. Één van mijn laatste opleidingen was voor Systemisch coach op het vlak van Organisatie opstellingen.

Het potentieel van mensen

Deze continue en brede focus op groei en ontwikkeling maakt dat ik in staat men op alle niveaus in een organisatie en met alle soorten mensen echt contact kan maken. Ik kan hen motiveren om vanuit hun eigen kracht een actieve bijdrage te leveren aan persoonlijke groei En daarmee dragen ze ook bij aan zakelijke groei en succes. Ik heb een zeer mijn brede theoretische basis en jarenlange praktische ervaring met een grote diversiteit aan bedrijven en mensen. Dit stelt me in staat om zowel op persoonlijk als bedrijfseconomisch vlak kansen te zien en te creëren en mensen en bedrijven structureel verder te helpen. Ik geloof in het potentieel van mensen en in de groeikansen die ieder mens en ieder bedrijf heeft. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren, zodat ook anderen de sprong durven wagen en leren vertrouwen op hun eigen kunnen om weer veilig te landen.

Check voor meer studie en werk achtergrondinformatie mijn LinkedIn profiel.