fbpx
Moneytree De Groeicoach

Groeichallenge

Gefeliciteerd met je eigen Groeicoach moneytree!

Deze geldboom/moneytree staat niet alleen symbool voor het genereren van meer omzet maar ook voor de groei en ontwikkeling die je kan realiseren met je hele organisatie en al haar medewerkers.

Stel,  je vergeet deze boom water te geven. Dan wordt hij droog en dor. Dat is exact hetzelfde wat er met je organisatie gebeurt als je niet de juiste tijd, aandacht en groeistof geeft aan je mensen en je organisatie. Deze prachtige Moneytree zal er dus ook voor zorgen dat je je meer bewust wordt van de groeipotentie van je organisatie en niet alleen van deze plant.

Elk moment dat je de plant water geeft kan je even nadenken of je je organisatie ook wel de juiste aandacht geeft. Zo sta je minimaal iedere 2-3 weken (zie de verzorgingstips hieronder) bewust stil bij de plant en dus bij je organisatie. En die bewustwording is essentieel om groei te realiseren. Ben je je niet bewust van de behoeften van de plant, dan zal deze niet alleen niet groeien, hij zal op den duur ook gewoon dood gaan. Hetzelfde geldt voor je organisatie.

De Groeichallenge 2022

Met de Moneytree die je van ons gekregen hebt doe je direct mee aan onze #groeichallenge.  Wij dagen je uit om de plant niet alleen in leven te houden, maar ook gezond te laten groeien en goed te verzorgen. Met de tips onderaan deze pagina helpen we je al op weg, net zoals we met onze trainingen en coaching jouw organisatie kunnen helpen bij het realiseren van gezonde persoonlijke en zakelijke groei. 

  • Het doel is om de geldboom minimaal een half jaar goed te verzorgen en te laten groeien.
  • Je deelt de groei van je moneytree (en je organisatie) regelmatig op socialmedia met de #Groeichallenge en #DeGroeicoach.
 

Is je Moneytree na een half jaar goed gegroeid, dan krijg je van ons 20% korting op je volgende groeitraject bij de Groeicoach*.

*: bij een minimale besteding van  €2.000,–

Heisessie voor groei met de Groeicoach

Alles wat je aandacht geeft groeit

Niet iedereen heeft groene vingers en de meeste mensen kunnen dus wel wat tips en hulp gebruiken om hun planten goed te laten floreren. Hetzelfde geldt voor je organisatie. Onze Groeicoaches zijn de experts die jou helpen om jouw organisatie te laten floreren.

Alles wat je aandacht geeft groeit. We gaan ervaren of jij aan de juiste zaken voldoende aandacht kan geven.

Daarnaast gaat groei om gevoel. Je moet een plant goed observeren en aanvoelen om te zien wat zijn behoeftes zijn. Moet je water geven? Staat hij te veel in de zon? Of juist in de schaduw? Heeft hij wat extra mest nodig? Of is hij ziek? Of groeit hij te hard en moet je snoeien? Past hij nog wel in de omgeving waarin hij nu staat of moet je hem verpotten? Vallen er bladeren af of krijgt hij nieuwe scheuten? Hetzelfde geldt voor je organisatie en je medewerkers. Zorg ervoor dat je plant en je organisatie niet doodgaan maar gezond groeien. Dus niet alleen water geven, maar ook de beste omgeving/omstandigheden creëren voor optimale groei.

Deel af en toe de groei op social media (#DeGroeicoach #Groeichallenge) en laat zien hoe trots je bent op je gerealiseerde (groei) resultaten. Daar hebben we leuke prijsjes voor.

Tip: De meeste planten overleven kopjes koffie niet (terwijl in veel bedrijven ze wel (koude) koffie krijgen). Dat is een duidelijk vorm van mismanagement.

Heisessie ondernemers op de hei

Onze coaches helpen je

Een beetje hulp en ondersteuning is altijd welkom. N iet alleen voor groeitips voor je plant, maar ook voor je medewerkers en je organisatiegroei kan je mogelijk wel wat hulp gebruiken. Onze coaches Helpen je graag. Ze werken altijd op het raakvlak van mensen en business. Daarbij zijn voor ons altijd de mensen het uitgangspunt. De coaches van de Groeicoach weten als geen andere hoe ze de juiste kwaliteiten in mensen naar boven kunnen halen en deze feilloos aan laten sluiten bij een succesvolle groeistrategie. Of het nu gaat om individuele coaching, teamtrainingen of heisessies, we faciliteren jullie gehele groeiproces, zodat jullie je volledig kunnen blijven focussen op het beoogde resultaat, de onderlinge samenwerking en communicatie en zo een groot succes te maken van jullie persoonlijke en zakelijke groei.

Verzorging van je Geldboom

De officiële naam van deze Geldboom oftewel Money tree is Pachira Aquatica, ook wel Watercacao genoemd. Het is een makkelijke kamerplant voor thuis en op kantoor. Geef de plant pas water als de grond lichtelijk is opgedroogd en zet de plant op een plek in de (half)schaduw. De Pachira is anders in de verzorging dan andere planten. De plant heeft het liefst eens in de drie weken een flinke plens water in plaats van wekelijks een klein beetje.

 De naam Money Tree heeft deze kamerplant te danken, omdat in het Verre Oosten wordt geloofd dat de bladeren geld kunnen vangen. Hierdoor is het een leuk cadeau voor een housewarming of verjaardag. Van oorsprong komt de Pachira uit de moerassen van Oost Brazilië, Panama en Costa Rica. De Geldboom behoort tot de plantenfamilie Malvaceae, deze staat ook wel bekend als de kaasjeskruidfamilie.

Water geven

Hoe vaak heeft de Pachira water nodig? De Pachira wijkt af in verzorging, ten opzichte van veel andere kamerplanten. Deze plant heeft eens in de 3 weken een flinke scheut water nodig. Omdat de Pachira water opslaat in de stam moet de grond uitgedroogd zijn, voordat er opnieuw water wordt gegeven.

In de zomer mag de plant meer water krijgen dan in de winter. In de winterperiode heeft de plant, doordat de plant in rust is, minder water nodig. Geef de plant niet te veel water, hierdoor komt de plant met de wortels in het water staan en kan wortelrot optreden. Controleer de grond regelmatig door je vingers, tot twee knokkels diep, in de grond te steken.

Geldboom water geven

 

 Sproeien

In de winter zal de kachel de lucht droger maken. Het is van belang om dit te compenseren door regelmatig te sproeien. Dit voorkomt bladuitval. Ook zorgt het sproeien ervoor dat stof van de bladeren en beginnend ongedierte wordt verwijderd. Het sproeien zorgt er dus voor dat de plant mooier en gezonder wordt.

Licht en warmte

De Pachira ontvangt graag veel licht, maar kan slecht tegen direct zonlicht. De beste plek voor de Watercacao is daarom ook voor een raam op het noorden, of 2/3 meter voor het raam op het westen/oosten. Deze afstanden komen overeen met 3 tot 5 uur zonlicht. Een raam op het zuiden is minder geschikt.

Worden de bladeren geel? Dan krijgt de Geldboom te veel licht. Plaats in dit geval de plant 1 meter verder van het raam. Groeit de plant erg snel, maar met weinig bladeren? Dan staat de kamerplant te donker. Plaats in dit geval de Pachira dichter bij het raam.

Nieuwe bladeren zijn aan het begin licht groen en worden steeds donkerder van kleur. Ook zullen de jongle bladeren aan het begin wat slap hangen en zullen later steviger worden. In de herfst- en wintermaanden zal dit proces langer duren dan in de zomermaanden. Het kan voorkomen dat jong blad wat gaat kreukelen.

Minimale temperatuur

 Overdag: 14 ℃
‘s Nachts: 10 ℃